Jämför bilar

Björkmans Bil öppnar ny Kia-anläggning i Enköping våren 2025

Byggnationen av Björkmans Bils nya Kia-anläggning i Enköping är i full gång. För den som passerar Annelund på väg 55 är det tydligt att något stort är på gång. Björkmans Bil, en av Sveriges största Kia-återförsäljare, planerar att inviga sin första anläggning i Uppland under våren 2025. Den nya anläggningen kommer att erbjuda Kia-kunden en helt unik upplevelse, bland annat under ledning av den nya försäljningschefen, Max Ahde.

”Vårt mål är att skapa en varm och välkomnande miljö där kunden alltid står i centrum. Vi strävar efter att överträffa våra kunders förväntningar samt erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen”, säger Dennis Dimic (th), övergripande försäljningschef på Björkmans Bil. Här tillsammans med nya försäljningschefen Max Ahde.

Med sin stora kompetens inom bilbranschen i Enköping och med sin tidigare erfarenhet av Kia kommer Max Ahde att tillträda som försäljningschef för Björkmans Bils nya anläggning. Max är en välkänd profil för många i regionen, och han ser positivt på framtiden.

– Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att delta i denna satsning i Enköping. Jag ser fram emot att få välkomna alla Enköpingsbor till vår nya Kia-anläggning och hjälpa dem att upptäcka Kias stora utbud av elektrifierade och laddbara bilar, säger Max och fortsätter:

– Den nya anläggningen kommer att erbjuda kunderna en helt ny upplevelse. En ny era för Kia i Enköping helt enkelt.


Stephan Ellefors, vd för Björkmans Bil, förklarar att byggprojektet går enligt plan.

– Byggnationen är i full gång och vi ser fram emot att öppna under våren 2025. Den nya anläggningen kommer att följa Kias senaste designkoncept och kommer att vara en fullserviceanläggning med showroom för nya Kia-bilar, utställningsplats för begagnade bilar, en modern serviceverkstad samt ett däckhotell, berättar Stephan, och betonar vikten av den strategiska placeringen längs väg 55 mot Uppsala.

– Vi vill vara lättillgängliga för hela Enköpingsregionen och placeringen vid Annelund känns helt rätt, säger Stephan.

Björkmans Bil har inte bara en nybyggnation som pågår, parallellt med Enköpingsanläggningen bygger bolaget även en likadan Kia-anläggning i Falun. Dessutom moderniseras Björkmans Bils Kia-anläggning på Erikslund i Västerås för att kunna ta emot ännu fler kunder.

– Snart finns vi på åtta orter i Mellansverige och är glada att få möjligheten att växa tillsammans med Kia, säger Stephan.


Rekryteringen påbörjas under hösten

Den nya Kia-anläggningen i Enköping skapar cirka 20 nya arbetstillfällen, där rekryteringen påbörjas under hösten 2024. Den nya försäljningschefen Max är redan på plats hos Björkmans Bil på Erikslund i Västerås, där han kommer att hjälpa Kia-teamet fram till öppningen i Enköping.

– Redan nu har vi märkt av ett stort intresse, och jag är övertygad om att våra kunder kommer att få den bästa kundupplevelsen de kan tänka sig. Vi har som målsättning att bygga ett av Sveriges bästa Kia-team och vi ber alla nyfikna att hålla utkik efter fler nyheter på Björkmans Bils hemsida.

 

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Vi finns idag på sju orter: Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Erikslund i Västerås och Örebro. Under våren 2025 inviger vi vår nya Kia-anläggning i Enköping. Bolaget omfattar totalt ca 170 medarbetare och omsätter drygt 1,2 miljarder kronor. På årsbasis hjälper vi ca 5.000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder på våra serviceverkstäder.

Dina sparade bilar.
Jämför bilar

Tack för ditt meddelande!

Det har skickats.